Du er her: Hjem » Fredag » Fredag 9 marts 2018 – Izakaya og mad

Fredag 9 marts 2018 – Izakaya og mad

Fredag 9 marts 2018 - Izakaya og mad

Den næste store ting fra Japan efter sushii er izakaya. Izakaya skrives  居酒屋 på japansk og oversætter til sake butik, hvor du kan sætte sig. De første izakayas var blot udvidelser til sakebutikker, hvor folk kunne sætte sig ned og drikke den sake, de havde købt. Da drikke altid indebærer noget at spise i Japan, blev disse steder snart berømte for deres mad i stedet for deres drikkevarer.

Vi ser nærmere på denne madkultur denne fredag og prøver at lave noget af maden selv. Dem der vil være lære at lave mad skal være der klokken 16 hvis de skal med i køkkenet. Der vil være lidt forskellige stegte retter man kan prøve og vi ser om vi ikke også kan skaffe en japansk øl eller to og lidt sake så folk også kan få et nip af det.

Da vi skal bruge køkkenet er vi i cafeen denne fredag.

Fredag 9 marts 2018 - Izakaya og mad

Som normalt er der “nyheder fra Japan” klokken 18 (eller kort derefter) og så dagens tema lige efter klokken 19.